TÉMA

Stanislav Antoš

Domažlice přijdou kvůli obchvatu Babylonu o část lesů. Ztrátu by mohly nahradit pozemky od soukromníků

Domažlice přijdou kvůli plánované stavbě obchvatu Babylonu na hranicích s Německem o 30 hektarů lesa. Radnice tak nyní vyzývá soukromníky, aby jí své lesní pozemky nabídli, pokud na nich dlouhodobě nehospodaří. Stavba obchvatu měla původně začít v roce 2025, kvůli námitkám spolku Děti Země se ale asi o několik měsíců pozdrží.
21. 11. 2023|

Další rezignace na domažlické radnici. Končí místostarosta a radní z ANO

Po odvolání domažlického starosty z ANO Radka Wiesnera se rozhodli rezignovat na své funkce i místostarosta Josef Kříž a radní David Všetečka (oba nestraníci zvolení na kandidátce ANO s podporou nestraníků). Starostu Wiesnera odvolalo minulý týden tamní zastupitelstvo. Rada města je tak po středečních rezignacích pětičlenná. Místostarosta Kříž se rozhodl skončit i v městském zastupitelstvu, píše středeční Domažlický deník a regionální vydání Mladé fronty DNES (MfD).
28. 6. 2023|

Domažlice mají nového starostu, Wiesnera nahradil lidovec Antoš

Stanislav Antoš (KDU-ČSL) je novým domažlickým starostou. Po rozpadu dosavadní koalice odvolali zastupitelé na středečním zasedání dosavadního starostu Radka Wiesnera (ANO). Pro to, aby skončil, byli ovšem i někteří zastupitelé za ANO. Jeho nástupce Antoš kandidoval za uskupení Vždy Domažlice, které nyní bude vládnout společně s ANO, Sdružením pro město Domažlice a Piráty.
22. 6. 2023|

Některé radnice sundávají ukrajinské vlajky. Krok čelí kritice

Z tuzemských radnic postupně mizejí vyvěšené ukrajinské vlajky. Symbolický projev podpory Ruskem napadené zemi odstraňují hlavně jejich nová vedení, která vzešla z podzimních komunálních voleb. Týká se to hned několika měst na jihu nebo západě Čech.
4. 11. 2022|
Volby 2017

Nekonečná byrokracie dusí stavby. Novela nestačí, je třeba nový zákon, shodují se politici

Novela stavebního zákona nepřinese výrazné zlepšení při povolování staveb. Je o tom přesvědčena většina účastníků předvolební debaty České televize na téma Místní rozvoj a dotace z EU. Shodli se, že je potřeba zcela nový stavební zákon. Jeho příprava již odstartovala, není však jisté, zda ho stihne dokončit alespoň příští vláda.
12. 10. 2017|
Volby 2017

Politici vymýšlejí, co dělat, až přestanou chodit evropské miliardy. Navrhují státní dotace nebo půjčky

Co nastane, až nebudou evropské dotace? Jednak to bude znamenat, že Česko zbohatlo natolik, že už je nepotřebuje – dohnalo bohatší státy EU. Současně zesílí role státu, který bude moci posílat příspěvky sám, nebo například obcím místo dotací nabízet výhodné půjčky. V předvolební debatě České televize na téma Místní rozvoj a dotace z EU však zaznělo také varování před tím, aby dotace nadále šly na soukromé projekty.
12. 10. 2017|
Volby 2017

Bydlet chce každý. Lidovci plánují mladým pomoci s hypotékou, komunisté navrhují družstva

Sociální bydlení, obecní bytové fondy a méně byrokracie. Tak si představují lídři stran recept na vysoké ceny nemovitostí a ubývající počet dostupných bytů. Podporu si zaslouží zejména mladé rodiny s dětmi a senioři, shodli se v předvolební debatě České televize na téma Místní rozvoj a dotace z EU.
11. 10. 2017|