TÉMA

Michal Berg

V čele kandidátky Zelených do Evropského parlamentu bude Nejedlová

Kandidátku Zelených do Evropského parlamentu v příštím roce povede Johanna Nejedlová, zakladatelka neziskové organizace Konsent, která se zabývá problematikou prevence sexuálního obtěžování a násilí. Na tiskové konferenci v Praze ji novinářům představilo vedení strany. Zelení by chtěli mít v europarlamentu alespoň dva poslance.
13. 12. 2023|

Plastika pro Vsetín se stala terčem kritiky. Na další už možná nedojde

Politici ve Vsetíně se přou kvůli plastikám, které mají zdobit tamní kruhové objezdy. Pro město je navrhuje výtvarník Josef Zlamal ze Šternberka, jenže už jeho první dílo za 1,4 milionu korun vyvolalo vášnivé diskuse. Další rondely město zatím plastikami osazovat nebude. Radnice to odůvodňuje nedostatkem financí.
26. 4. 2023|

Zelení představili program, do voleb je povede Magdalena Davis

Strana zelených zahájila kampaň k podzimním volbám do Poslanecké sněmovny. Zaměřit se chce především na změny klimatu, ekologická témata nebo podporu rodin a dostupnost bydlení. Zelení chtějí řešit také problematiku sexuálního násilí. Celkem devět ze čtrnácti krajských kandidátek Zelených povedou do voleb ženy. Volební lídryní se stala spolupředsedkyně strany Magdalena Davis.
29. 6. 2021|

Zelení ukončili jednání o spolupráci s ČSSD, vedl je k tomu sjezd sociálních demokratů

Strana zelených ukončila vyjednávání s ČSSD o předvolební spolupráci, oznámil její spolupředseda Michal Berg. Sjezd sociálních demokratů a další kroky po něm nedávají Zeleným naději, že by bylo možné naplnit základní požadavek spolupráce, kterým je zásadní změna politické kultury v Česku. O ukončení předvolební spolupráce v pondělí Zelení informovali předsedu ČSSD Jana Hamáčka. O spolupráci strany vyjednávaly od ledna. Hamáček řekl, že se Zelenými o konci jednání osobně nemluvil a vzkazy přes média ho mrzí.
12. 4. 2021Aktualizováno12. 4. 2021, 14:23|

Újmu na Bečvě nelze vypočítat, zákon neví jak, upozorňuje zastupitel Vsetína

I když se podaří pachatele otravy Bečvy najít, vymáhat po něm náhradu škody bude velmi obtížné, upozorňuje spolupředseda Zelených a zastupitel Vsetína Michal Berg. V Česku totiž neexistuje předpis, který by ekologickou újmu vypočítal. Podle ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO) chyběla vůle uvést výpočet v praxi, otravu Bečvy ale může policie řešit v trestněprávní rovině. O ekologické katastrofě hovořili oba hosté v Událostech, komentářích.
2. 10. 2020|

Zelené poprvé povede do voleb dvojice: Magdalena Davis a Michal Berg

Strana zelených si na sobotním sněmu v Ústí nad Labem zvolila poprvé dvojici spolupředsedů – muže a ženu. V čele strany tak nově stanula Magdalena Davis a Michal Berg. Smíšené předsednictví má zajistit rovné zastoupení mužů a žen na nejvyšší pozici strany.
25. 1. 2020|
Volby 2017

Bez jádra se neobejdeme. Investovat ale musíme i do obnovitelných zdrojů, míní politici

Česko by podle téměř poloviny dotázaných lidí mělo investovat jak do obnovitelných zdrojů, tak i do jádra, vyplynulo z průzkumu společnosti Median. Stejný názor většinou zastávají i politici, jak se ukázalo v předvolební debatě na ČT24. Podle nich totiž Česko nemá ani jinou volbu, pokud nechce zvyšovat svou energetickou závislost, protože tady dostatečně silně nefouká ani dost dlouho nesvítí slunce.
28. 9. 2017|
Volby 2017

Čím podpořit export? Kvalitní diplomacií a podporou výzkumu, shodli se politici v debatě

Podpora vědy a výzkumu je podle části politiků, kteří se zúčastnili předvolební debaty České televize na téma Průmysl a obchod, klíčem ke zlepšení konkurenceschopnosti českého exportu. Další kladou důraz na ekonomickou diplomacii a snížení byrokratických překážek pro menší firmy.
27. 9. 2017Aktualizováno28. 9. 2017, 01:13|
Volby 2017

Průmysl musí změnit investiční pobídky a vychovat si odborníky

Čistější, bez „křivých“ investičních pobídek, s technicky dostatečně vzdělanými pracovníky, bez byrokratických a šikanózních praktik, se stabilním právním řádem. Takový by měl být průmysl podle představ diskutujících v předvolební debatě ČT na téma Průmysl a obchod.
27. 9. 2017Aktualizováno28. 9. 2017, 01:13|