TÉMA

Místní rozvoj a dotace z EU

Kandidáti do sněmovny v Politickém spektru ohodnotili rozpočet i přístup k pandemii
Zástupci pěti stran a hnutí, které kandidují ve volbách do Poslanecké sněmovny, debatovali v pořadu Politické spektrum na ČT24. Mluvili o státním rozpočtu a stabilizaci veřejných financí. Dotkli se také epidemie covidu-19 a bytové krize. Hosty byli Tereza Urzová (Nevolte Urza), Radim Špaček (Koruna Česká), Ondřej Hýsek (Moravské zemské hnutí), Jakub Olbert (Otevřeme Česko) a Ctirad Musil (Moravané).
3. 10. 2021|
Inflace zdražuje i bydlení. Volební lídři v Praze chtějí hlavně stavět, neshodnou se na danění prázdných bytů
Prvními tématy v předvolební debatě lídrů v Praze byla inflace a růst cen bydlení. Politici se shodují, že je potřeba rozhýbat výstavbu nového bydlení všemi možnými způsoby. Ostré neshody mezi nimi naopak vyvolává institut možného zdanění bytů těm, kteří je nevyužívají. Diskutovali Jiří Hynek (PŘÍSAHA), Jana Maláčová (ČSSD), Patrik Nacher (ANO), Josef Nerušil (SPD), Markéta Pekarová Adamová (SPOLU), Olga Richterová (PirátiSTAN) a Marta Semelová (KSČM). Debatu moderoval Jakub Železný.
30. 9. 2021Aktualizováno30. 9. 2021, 22:45|
Lídři ze Zlínského kraje debatovali o tom, co odpovědět Evropské komisi o střetu zájmů
Volební lídři Zlínského kraje mluvili o tom, jak se postavit k žádosti Evropské komise, která chce od českých úřadů dostat přehled opatření, kterými republika brání střetu zájmů. Debatu moderoval Martin Řezníček. Hosty byli Ondřej Benešík (SPOLU), František Elfmark (PirátiSTAN), Alena Gajdůšková (ČSSD), Marie Pěnčíková (KSČM), Radek Vondráček (ANO) a Vladimír Zlínský (SPD). Zbyněk Schaffer (PŘÍSAHA) se ze zdravotních důvodů omluvil, přičemž hnutí nevyužilo možnosti nominovat dalšího zástupce.
21. 9. 2021Aktualizováno21. 9. 2021, 22:17|
Lídři z Pardubického kraje mluvili v předvolební debatě o dotacích z Evropské unie
Lídři politických stran, hnutí a uskupení v Pardubickém kraji hovořili v další předvolební debatě České televize o dotacích z Evropské unie. Většina z nich se shodla na tom, že by se čerpání evropských peněz mělo zefektivnit. Někteří také hovoří o zbytečné složitosti a byrokracii při žádostech o peníze. Politici debatovali i o rozvoji cestovního ruchu v Pardubickém kraji i v celé republice. Hosty byli Jaroslav Bašta (SPD), Mikuláš Ferjenčík (PirátiSTAN), David Kasal (ANO), Květa Matušovská (KSČM), Pavel Svoboda (SPOLU), Alena Šírová (ČSSD) a Zdeňka Víchová (PŘÍSAHA). Debatu moderoval Jakub Železný.
17. 9. 2021|
Stát musí podpořit cestovní ruch, výpadek klientů z Ruska je pro Karlovy Vary problém, shodují se lídři
Třetím tématem pondělní předvolební debaty lídrů za Karlovarský kraj byl cestovní ruch. Ten byl poměrně zásadně zasažen epidemií koronaviru. I proto se volební lídři shodují na nutnosti podpory ze strany státu. Do kraje a do lázní by také chtěli přilákat další hosty ze zahraničí, kteří by nahradili klientelu z Ruska. Ta před epidemií tvořila velký podíl hostů.
14. 9. 2021|
Lídři kandidátek v Karlovarském kraji debatovali o státní správě. Na nutnosti digitalizace se shodli všichni
Lídři stran, hnutí a koaličních uskupení, které kandidují do Poslanecké sněmovny v Karlovarském kraji, hovořili v předvolební debatě ČT24 o fungování státní správy. Všichni se shodli na tom, že by měla být efektivnější. To by měla zajistit například její digitalizace, podle některých by dokonce pomohlo i snížení počtu státních zaměstnanců na úřadech.
14. 9. 2021|
ANS k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
Takzvané dotace EU jsou pouhým přerozdělováním části peněz, které jsme tam my sami poslali. ČR na členství v EU prodělala nejvíc. Jsme zadluženým krmelcem EU.
6. 9. 2021|ČT24
PB k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
Dotace? Politická strana Volte Pravý Blok www.cibulka.net je přesvědčena, že DOTACE JSOU ZLOČINEM, PROTOŽE POLITICKY PREFERUJÍ NESCHOPNÉ A LIKVIDUJÍ SCHOPNÉ!!!
6. 9. 2021|ČT24
PirátiSTAN k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
Nechme rozhodování blíže lidem a dejme samosprávám volnost. Vraťme venkovu lesk a prosperitu. Naučíme úředníky dělat zakázky tak, jako kdyby nakupovali za své.
6. 9. 2021|ČT24
OtČe k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
Jakékoliv dotace EU deformují celý trh u nás i v celé unii. Místní rozvoj zaměříme na rozvoj tradičních řemesel a výroby v malých a středních firmách.
6. 9. 2021|ČT24
Volný blok k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
Ministerstvo pro místní rozvoj bude plně začleněno do nově vzniklého Ministerstva hospodářství ČR. Odmítáme dotace z EU. Zrušíme kraje a omezíme Senát.
6. 9. 2021|ČT24
Moravané k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
Dotace z EU jsou paběrky z toho, co se vyváží do zemí EU jako zisky firem, které si u nás nakradly v divokých 90 letech.
6. 9. 2021|ČT24
PRAMENY k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
Centralizace pravomocí, moc soustředěná na jedno místo. Nesystematické rozdávání dotací, malá zpětná kontrola jejich využití. Nízká podpora obcí a regionů.
6. 9. 2021|ČT24
Levice k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
Chceme, aby stát soustředil úsilí do oblasti bytové výstavby a dopravní infrastruktury. Chceme, aby dotace EU byly směrovány k dlouhodobým projektům.
6. 9. 2021|ČT24
APB k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
Vymýtíme dotace z podnikatelského prostředí.
6. 9. 2021|ČT24
KČ k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
Operační programy financované z EU jsou příležitostí, kterou je potřeba nepromarnit. Programy musí být srozumitelné a podstatně méně byrokraticky nepřehledné.
6. 9. 2021|ČT24
MZH k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
Opusťme tzv. smíšený model veřejné správy. Ideálními příjemci dotací z EU jsou země Čechy, Morava a Slezsko.
6. 9. 2021|ČT24
SENIOŘI k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
Zastavit neúnosné zdražování bytů, více stavět sociální byty, podpořit bydlení pro mladé rodiny. Dotace EU čerpat v maximální míře a rozdělovat transparentně.
6. 9. 2021|ČT24
PŘÍSAHA k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
Jednotný registr dotací a veřejných zakázek. Audit služeb a agendy, kterou stát vykonává. Zpřístupnění zdravotnické péče, zvláště v příhraničí.
6. 9. 2021|ČT24
NE Urza k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
EU je další špatně kontrolované centrum moci; členství ČR v ní znamená, že na nás nedopadají jen (špatné) zákony z Prahy, ale také (špatné) zákony z Bruselu.
6. 9. 2021|ČT24
Zelení k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
Chceme moderní města, která reagují na klimatickou krizi a stárnutí obyvatelstva, a která nabízí bydlení, které si lidé mohou dovolit.
6. 9. 2021|ČT24
Trikolora k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
Ministerstvo pro místní rozvoj zrušíme jako první a bez náhrady. Provedeme důslednou revizi dotací, zastavíme diskriminační dotace do soukromého sektoru.
6. 9. 2021|ČT24
KSČM k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
Za prioritu považujeme rovnoměrný rozvoj regionů, aby i v nejodlehlejší vsi měli občané ty nejlepší podmínky pro život, všechny služby, které potřebují.
6. 9. 2021|ČT24
SPOLU k tématu Místní rozvoj a dotace z EU
Komunikace se státem digitálně, osobní údaje jednou a dost, rychlejší výstavba, podpora z EU na ekologické projekty, inovace a výzkum.
6. 9. 2021|ČT24