S brněnským centrem klinického výzkumu bude spolupracovat i ČVUT

Brno - České vysoké učení technické se zapojilo do projektu Mezinárodního centra klinického výzkumu. Projekt za více než tři miliardy korun propojí brněnské fakultní nemocnice a další české instituce s prestižními zahraničními výzkumnými ústavy. Podle zástupců Fakultní nemocnice Brno a Fakultní nemocnice U svaté Anny představuje zapojení ČVUT do projektu pro českou medicínu a výzkum přelomový krok.

V komplexu budou lékaři z Česka i zahraničí vyvíjet nové metody léčby srdečních chorob, rakoviny i neurologických nemocí, jako jsou dosud těžko léčitelné epilepsie, deprese nebo selhání srdce.

Projekt mezinárodního centra klinického výzkumu (ICRC) znamená úzkou spolupráci fakultních nemocnic v Brně, Masarykova onkologického ústavu a dalších českých institucí včetně ČVUT zejména se špičkovou americkou klinikou Mayo. Českým pacientům má přinést nejmodernější medicínské postupy a nové léky. Brno by se tak mělo dostat mezi nejlepší medicínská centra světa.

Telefonát Anety Hronové (zdroj: ČT24)

Budova ICRC by měla podle ministryně zdravotnictví Dany Juráskové stát v Brně do tří let. Se stavbou se začne nejspíše na přelomu února a března tohoto roku. Uvnitř stavby budou umístěny dvě zbrusu nové kliniky - neurologická a kardiologická.

Mezinárodní centrum klinického výzkumu
Zdroj: ČT24