Korunka Miss Universe zůstala v Latinské Americe

Las Vegas - V soutěži krásy Miss Universe zvítězila dvaadvacetiletá Jimena Navaretteová z Mexika. První vicemiss se stala Yendi Phillippsová z Jamajky a druhou vicemiss Jesinta Campbellová z Austrálie. Česká Miss pro rok 2010 Jitka Válková se v konkurenci 83 soutěžících probojovala mezi 15 finalistek. Mezi pět nejkrásnějších žen planety se dále probojovala Miss Ukrajina a Miss Filipíny.

Milovnice přírody z mexické Guadalajary Navaretteová se stala 59. vítězkou v historii soutěží o nejkrásnější ženu vesmíru. Korunku jí předala loňská Miss Universe, Venezuelanka Stefania Fernándezová, která získala korunku jako 18letá a díky níž Venezuela zaznamenala druhé vítězství po sobě. Od roku 1952, kdy se soutěž konala poprvé, získala Venezuela již šest titulů. Letos se dívka z Venezuely nedostala přes první kolo.

Soutěž, která se letos konala ve 43patrovém luxusním hotelu Mandalay Bay Resort and Casino v Las Vegas v americké Nevadě moderoval americký rocker Bret Michaels a moderátorka televizní stanice NBC Natalie Moralesová. V porotě soutěže byl například krasobruslař a zlatý olympijský medailista Evan Lysacek nebo herečka Jane Seymourová.