Dvanáctinásobný vrah na to vyzrál: zemřel dřív, než ho stihli popravit

New York – Dvaasedmdesátiletý Robert Rubane Diaz na své věznitele vyzrál: ve své cele smrti v kalifornském San Quentinu zemřel dřív, než ho stihli popravit. Od roku 1978, kdy Kalifornie obnovila trest smrti, zemřelo z přirozených příčin 51 odsouzených vězňů; dalších 17 spáchalo sebevraždu a jen 13 bylo skutečně popraveno.

Bývalý ošetřovatel Diaz byl odsouzen k smrti za to, že v roce 1981 zabil 12 pacientů ve dvou kalifornských nemocnicích tím, že jim podal smrtelnou dávku léku na srdce. Pacientům bylo od 52 do 95 let. V cele smrti strávil Diaz 26 let.

V ohijském Lucasvillu byli v tomto ohledu pohotovější. Před dvěma dny tu smrtící injekcí popravili 38letého Rodericka Davieho. Ten v roce 1991 zavraždil dva své bývalé kolegy – několik měsíců poté, co byl propuštěn z práce. Třetí Davieho kolega William Everett, který tehdejší útok s průstřelem hlavy přežil, byl popravě přítomen. Šlo o sedmou letošní popravu v Ohiu a čtyřicátou od roku 1999, kdy byl v tomto středozápadním americkém státě po 36 letech obnoven výkon trestu smrti.

##GMAP:4467:Věznice Lucasville##

Vydáno pod