Policie zadržela šéfa neapolské Camorry

Řím - Italská policie dnes v Caserte v jihoitalské Kampánii zatkla neapolského mafiánského bosse Nicolu Schiavoneho, který patří k nejhledanějším osobám v zemi. Informovala o tom agentura ANSA. Zatčený je považován za šéfa Camorry, jakési federace zločineckých skupin v oblasti Neapole, která tu kontrolovala obchod s drogami a zbraněmi a prostituci.

Nicola Schiavone je syn Franceska, nazývaného také Sandokan, jednoho z historických vůdců klanu Casalesi, který měl kontakty se zločineckými organizacemi v celé Evropě a nyní si odpykává doživotní žalář ve věznici se zvýšenou ostrahou za několik vražd, vydírání a obchod s drogami.

Podle televizní stanice Sky TG24 byl dvaatřicetiletý Schiavone posedlý svou bezpečností a svou vilu podobající se spíše bunkru prošpikoval bezpečnostními kamerami. Policie jej zatkla doma, aniž kladl odpor. Stejně jako jeho otec i Nicola rád maloval a ve své komfortní vile měl celou místnost vybavenou plátny a štětci.

Guido Longo, prefekt Caserte

„Zasáhli jsme klan Casalesi přímo do srdce.“

Nicola Schiavone, kterého zvěčnil italský spisovatel Roberto Saviano ve své knize Gomorra, je podezřelý, že si objednal vraždy tří členů svého klanu, kteří chtěli přestoupit k jiné mafiánské rodině. Podle vyšetřovatelů se italský boss skrýval před spravedlností od loňského června, kdy byly objeveny mrtvoly tří „dezertérů“. Činil prý tak na příkaz svého otce, kterého pravidelně ve vězení navštěvoval.

Italská policie a justice pravidelně zasazují tvrdé rány mafii. Každý měsíc je pozatýkáno mnoho jejích členů, včetně mafiánských pohlavárů. V dubnu byl například zatčen významný boss kalábrijské mafie Giovanni Tegano. V březnu zase policie zatkla Giuseppa Ligu, jednoho z nástupců mafiánských kmotrů Bernarda Provenzana a Salvatora Lo Piccola v čele sicilské mafie Cosa Nostra. Několik předáků Camorry bylo v posledních letech zadrženo také ve Španělsku.

Zatčený šéf Camorry
Zdroj: ČT24/Wikipedia.org
Vydáno pod