Bohlen nahradil Lohanovou víc než důstojně

Vídeň - Ve velmi uvolněné atmosféře se na rozdíl od předchozích ročníků konal ve čtvrtek proslulý vídeňský Ples v opeře. Přispěl k tomu svým chováním a trpělivostí vůči velkému zájmu novinářů také hlavní host, německý hudební producent Dieter Bohlen, s modelkou Katie „Jordan“ Priceovou. Bohlen zastoupil americkou herečku Lindsay Lohanovou, která nestihla let z Los Angeles.

Nejdůležitější datum vídeňské sezóny si opět v diářích zatrhli politici i byznysmeni. Zaprášilo se po nejlevnějších vstupenkách za 230 Eur i nejdražších lóžích za rovných 17 tisíc. Krize je možná pryč, ale pokud jde o zahraniční hvězdy, pamatuje ples lepší časy.

Hlavní hvězdou se stali německý hudební producent Dieter Bohlen a modelka Katie Priceová. Nadšen z nového hosta byl sedmasedmdesátiletý Richard Lugner, který byl dřívějším hlavním sponzorem slavného vídeňského bálu a každý rok si vybírá známou celebritu jako doprovod. Ples si užila i Lugnerova bývalá manželka Christina zvaná Mausi, která usedla do lóže společně s Lugnerovou přítelkyní „Katzi“. „Tak zábavné to ještě nikdy nebylo,“ řekla Mausi o 54. ročníku světoznámého bálu.

„Jsem zcela nadšená, hlavně ze zahájení,“ řekla Priceová. Ta na světoznámý bál dorazila v poměrně cudné róbě bez ramínek v tyrkysové barvě. „Jsem dáma a jako dáma se oblékám,“ dodala výstřední, skandály opředená modelka. Na tradiční vídeňské taneční slavnosti se jí prý natolik zalíbilo, že se příští rok plánuje plesu opět zúčastnit. Kromě modelky a známého producenta se plesu v opeře zúčastnila třeba i nová unijní ministrně zahraničí Catherine Ashtonová.

Proti tanečnímu veselí už poněkolikáté nikdo nedemonstroval. Bál ztrácí dokonce svého nejprominentnějšího odpůrce, kterým je už dlouho trochu paradoxně ředitel opery Ioan Holender. Letos končí a postaral se o rozruch nejen svým pěveckým rozloučením, ale i návrhem, aby se ples napříště konal v nedalekém Hofburgu.