V britském parlamentu nemají na záchodech papír - kvůli KGB

Londýn - Vypadá to, jako by si poslanci obou komor britského parlamentu chtěli dvacet let po pádu komunismu vyzkoušet, jak se běžně žilo za železnou oponou: přesně v duchu reálného socialismu se tam totiž potýkají s nedostatkem toaletního papíru. Jak informuje britský list The Sun, v úterý už byla situace kritická, na některých záchodech už nebyl ani papírek a muselo se narychlo doobjednávat.

Za ohrožení chodu parlamentu a svízelné chvíle více než 13 tisíc lidí, kteří tam pracují, nese prý odpovědnost firma KGB Cleaning Services. I ta zkratka v názvu je pro 20. výročí pádu komunismu příznačná, byť v tomto případě nezastupuje obávanou sovětskou tajnou službu, ale majitele firmy Kevana a Ginu Brownových. Ti se mají starat o to, aby byl Westminster jako ze škatulky. Lidé z úklidové čety k tomu říkají, že na hrozící problém včas upozorňovali a že KGB krizi způsobila svou nesmyslnou politikou dodávek zboží na poslední chvíli.

Firma přiznala chybu a slíbila, že dá situaci co nejdříve do pořádku. Podle jednoho z poslanců Dolní sněmovny už jsou teď zásoby dostatečné, takže zákonodárci mohou zase začít vesele papírovat.