Nová hrdinka USA zastavila vraha ve Fort Hoodu

Fort Hood - Novou ikonou ve Spojených státech se stala policistka Kimberly Munleyová. Minulý týden zneškodnila střelce na základně Fort Hood, i když sama byla zraněna. Minulý čtvrtek zastřelil armádní psychiatr na texaské základně 13 lidí. Zdravotní stav drobné ženy, která při přestřelce dostala 3 zásahy, se zlepšuje.

Kimberly Munleyové zrovna končila služba a dávala do pořádku auto. Najednou zaslechla, že se na základně Fort Hood střílí. Bez váhání se vydala na místo. To ještě nevěděla, že ji čeká krvavá přestřelka. „Celá ta událost byla velmi nepřehledná a chaotická. Hodně lidí bylo venku a ukazovali směrem, kde se nacházel ten člověk. Když jsem pak vyskočila z auta a rozběhla se na kopec, situace už byla vážná,“ popisuje osudové okamžiky Kimberly. 

Naštěstí se policistka v chaotické situaci rychle zorientovala. Díky výcviku pro mimořádné události začala hned střílet na vraždícího majora Hasana. Čtyřmi ranami se jí ho podařilo zastavit. Její bleskurychlý zásah pravděpodobně zachránil spoustu životů. Sama ale dostala dva zásahy do nohou a jeden do zápěstí. Když všechno utichlo, její první slova byla: „Je někdo mrtvý?“ 

Silná myš se zotavuje

Teď se dává do pořádku v nemocnici. „Každý den se to zlepšuje. A doufám, že i ostatní důstojníci a rodiny zastřelených se z toho zotavují,“ říká Kimberly. 

Čtyřiatřicetiletá matka dvou dětí je teď oslavovaná jako hrdinka. Říká, že ji při zásahu zachránil tvrdý výcvik. V takových chvílích není čas na rozmyšlenou. U policie se jí říká „silná myš“. Přezdívku si vysloužila, když pomohla kolegovi ve rvačce se zločinci.