V Ohiu byl zatčen sériový vrah žen

Ohio - Po mohutné razii zadrželi američtí policisté nejhledanějšího muže v Ohiu - padesátiletého Anthonyho Sowella. V jeho domě v severoamerickém Clevelandu našli postupně šest těl zavražděných dívek a žen. Oběti se teď soudní lékaři pokouší identifikovat.

Sowell strávil patnáct let ve vězení za znásilnění, kterého se dopustil před dvaceti lety. Poté se živil sběrem starého železa a v násilí na ženách pokračoval.

U jeho domu se nyní shromáždili místní lidé s fotkami pohřešovaných příbuzných. Bojí se, že jejich nejbližší mohli skončit právě v „domu smrti“. „Máme strach z neznáma. Nevíme nic, kdyby nám aspoň něco řekli, měli bychom lepší pocit,“ řekla obyvatelka Clevelandu. „Je strašlivé, že se našla ta těla, a že moje sestřenice je pohřešovaná právě tak dlouho, jak říkají, že tam ty mrtvé mohly být,“ dodala další.

Policie dopadla v Ohiu nebezpečného vraha (zdroj: ČT24)

Bezpečnostní složky čtyřiadvacet hodin pročesávaly opuštěné budovy a možné úkryty ve městě. Nakonec se vyplatilo, že byla vypsaná odměna. „Na stanici přišel občan a oznámil, že podezřelého viděl jít po ulici. Poslali jsme tam auto a podezřelého bez problémů zadrželi,“ popsal náčelník clevelandské policie Michael McGrath.

Sowellovy oběti zemřely podle vyšetřovatelů asi uškrcením. Kriminalisté teď prověřují seznamy zmizelých od současnosti zpět do června 2005, kdy Sowell vyšel z vězení.