18 let ji věznil deviant, People zveřejnil její fotku

New York - Časopis People zveřejnil vůbec první fotografii dnes 29leté Američanky Jaycee Dugardové, oběti únosu z roku 1991. Letos v srpnu ji našli policisté v Kalifornii. Od svých jedenácti žila celkem 18 let v úkrytech za domem únosce, který s ní zplodil dvě dcery - ještě v době, kdy byla nezletilá. Jaycee v rozhovoru pro tisk uvádí, jak je šťastná, že se vrátila ke své rodině. Nyní pobývá na utajovaném místě s matkou, sestrou a dětmi. Únosce a jeho ženu čeká soud.

Dugardovou unesl Phillip Garrido, když jí bylo 11 let. Následujících 18 let ji držel v zajetí. Ukrýval ji na svém pozemku, v tom mu pomáhala i jeho manželka Nancy. Již dříve trestaný sexuální delikvent s unesenou dívkou zplodil dvě děti. To podle odborníků poznamenalo psychický stav oběti. 

Garridovi nyní půjdou před soud, jejich obžaloba obsahuje 29 bodů. Oba ale svoji vinu popírají. Manželům hrozí za únos a věznění Jaycee doživotí. 

Policie případ odhalila letos v srpnu. Jaycee se postupně zotavuje, nyní je se svou rodinou – s matkou, sestrou a dvěma dcerami, jejichž otcem je Garrido. Podle mluvčí rodiny Dugardových se Jaycee rozhodla zveřejnit svou fotografii, aby se „podělila se světem o svou radost“, že je zpět mezi svými blízkými.

Vydáno pod