Obamův bratr George byl propuštěn, policie stáhla obvinění

Nairobi - Nevlastního bratra amerického prezidenta Baracka Obamy George propustila keňská policie na svobodu. Šestadvacetiletý mladík byl původně podezřelý z držení marihuany. Teď tvrdí, že policie všechna obvinění stáhla. Jestli je to pravda, ale není možné u keňských úřadů ověřit.

Policie uvrhla na případ informační embargo, jakékoli podrobnější informace nejdou z oficiálních zdrojů zjistit. Rodinní příslušníci exkluzivně pro ČT vypověděli, že policie George Obamu zatkla před jeho domem, když si s přáteli užíval odpolední siestu. Byl obviněn z držení jedné cigarety marihuany, což je v Keni trestný čin, za který zde hrozí až sedm let vězení.

Poté, co se případ dostal na veřejnost, byl George Obama propuštěn a veškerá obvinění byla stažena. Během pár hodin byl již ve svém domě v jedné z nejchudších čtvrtí v Nairobi. Dnes již byl ve škole, učí se na automechanika.

S americkým prezidentem má George Obama společného otce, nevlastní bratři se ale navzájem skoro neznají. Někteří z Obamových příbuzných se zúčastnili prezidentovy nedávné inaugurace ve Washingtonu, George ale mezi nimi chyběl.

Barack Obama
Zdroj: ČT24
Vydáno pod