Rekordní náklad kokainu omylem dorazil do německých supermarketů

Berlín – Kokain v hodnotě 15 milionů eur (přes 400 milionů korun) poslali kolumbijští dealeři omylem špatným zákazníkům. Utajený náklad totiž skončil v pobočkách supermarketů Aldi v Berlíně. Překupníci zřejmě udělali chybu při manipulaci s kokainem v hamburském přístavu. Podle stejného scénáře přitom dorazila drogová zásilka v polovičním množství na stejné místo už v lednu. Kokain se v obchodě našel i v České republice, a to na začátku dubna na pražské Zbraslavi v zásilce banánů.

Podle vyšetřovatelů jde v Německu zřejmě o největší množství kokainu nalezené během jedné policejní akce. Různé množství drogy dealeři ukryli v černém plastikovém obalu a vložili do některých krabic. „Pravděpodobně zvolili špatný přepravník při nákladu krabic do lodi nebo prostě neměli čas na to, aby při příjezdu do Hamburku zboží převzali,“ odhadl policejní mluvčí Stefan Redlig.

Drogu zabalenou do krabic od banánů nalezli překvapení zaměstnanci sítě Aldi. Ukrytí při dálkovém převozu jídla je mezi distributory drog velmi oblíbená metoda. Například v říjnu německá policie nalezla zhruba 123 kilogramů heroinu uvnitř kamionu, který převážel okurky a česnek z Íránu.

Vyšetřovatelé nedávno narazili také na gang v centrální Británii, který schoval velké množství drog do balíků s kořením Chilli. Zásilka mířila na Bradfordovo letiště v Leedsu.

Policisté v Německu hlásí rekordní i kuriózní nález drog
Zdroj: ČT24/ČTK/DPA

Kokain v banánech v Praze

Začátkem dubna se v supermarketu na pražské Zbraslavi našlo více než sto kilogramů kokainu v zásilce banánů. Droga byla nalezena náhodně, a to při vybalování zboží, které mělo následovat na pult, se v krabicích objevily sáčky s bílým práškem - více čtěte zde.

Vydáno pod