Zřejmě kvůli explozi plynu se zřítila část budovy v centru New Yorku

New York – Náhlá exploze v newyorské čtvrti East Village způsobila zborcení části jedné budovy a také rozsáhlý požár vedlejšího komplexu. Záchranáři hlásí minimálně 12 zraněných lidí, čtyři z nich jsou ve vážném stavu. Konkrétní příčiny zatím vyšetřovatelé zcela neprokázali, pravděpodobně ale šlo o explozi plynu.

Výbuch plynu jako pravděpodobnou příčinu požáru a zhroucení domu na Manhattanu už potvrdil i starosta New Yorku Bill de Blasio. S ohněm nadále bojuje kolem 250 hasičů. Kouř, který se nad centrem města vznáší, je vidět ze vzdálenosti několika kilometrů.

Na místě zasahovaly čtyři hasičské jednotky. Exploze postihla pětipatrovou budovu v místě nedaleko Newyorské univerzity. Deník New York Times hovoří o 12 zraněných, další čtyři byli ve velmi vážném stavu převezeni do blízké nemocnice.

Podle záchranářů hrozí, že může v následujících hodinách dojít ke zborcení části zdí i u hořícího domu. Vyšetřovatelé soudí, že k výbuchu plynu došlo pravděpodobně v sushi restauraci v přízemí. Ve zbytku budovy se nachází byty i administrativní prostory.

Vydáno pod