Papež František poobědval v jídelně – poslušně s tácem a ve frontě

Vatikán – S příborem a tácem v ruce si dnes papež František k všeobecnému překvapení vystál frontu na oběd v jídelně pro zaměstnance Vatikánu. Počkal, až na něj přijde řada, a pak si pochutnal na těstovinách s treskou. Chvíli se personálu vyptával na práci v jídelně a pak jej pochválil. Nakonec udělil přítomným požehnání a nechal se fotografovat. Návštěva trvala přibližně hodinu.

"Byl tak nějak úplně normální, jako každý pokorný zaměstnanec. Přišel s tácem, stoupl si do fronty a my jsme ho obsloužili. Dal si pasta in bianco a tresku. Bylo to velkolepé," rozplýval se v rozhovoru s vatikánským rozhlasem vedoucí jídelny Franco Paini.

Papež František je znám bezprostředností a skromností, které mu světě vynesly velkou popularitu. Letos v únoru například dal do aukce motocykl Harley Davidson, který loni dostal přímo od výrobce. Dražba vynesla v přepočtu 6,6 milionu korun, které hlava katolické církve věnovala na charitu. Před rokem se objevil v centru Říma v autě bez papežské vlajky či jiného označení a do místního kostela vstoupil s papežskou mitrou v podpaží.