Trochu jiná politika: Berlusconi si v bílém plášti pobrukuje dechovku

Řím – Na veřejnosti se objevily první záběry Silvia Berlusconiho z domova důchodců, kde italský expremiér vykonává veřejně prospěšné práce. Trest dostal za daňové podvody. Tajně pořízený záznam rozpoutal v Itálii polemiku o ochraně soukromí. Berlusconiho právníci chtějí autora žalovat.

Berlusconiho tajně natáčeli při práci v domově důchodců (zdroj: ČT24)

Berlusconi má s divokými večírky utrum. Místo toho si v bílém plášti pobrukuje do rytmu syntezátorové dechovky. Nenuceně se baví s pacienty, snídá s novými kolegy a jedné z mladších žen předává náhrdelník. 

Bylo jen otázkou času, kdy se někdo pokusí nejznámějšího trestance Itálie natočit. Už jeho první příjezd do pečovatelského domu poutal obrovskou pozornost, a když za jeho zdi teď v přestrojení pronikl novinář a místní politik Stefano Apuzzo, deník La Repubblica po jeho úlovku hned skočil. „Lidé, kteří záznam viděli, ho z novinářského hlediska vyhodnotili jako výjimečný, a proto se ho rozhodli zveřejnit,“ konstatoval autor videa. 

Video ukazuje Berlusconiho v nezvyklé roli. Milovník moci, žen a luxusu se musí kvůli daňovým podvodům čtyři hodiny týdně starat o pacienty s Alzheimerovou chorobou. A možná ho čeká přídavek. Stále totiž pokračuje proces, ve kterém čelí obvinění ze zneužití pravomocí a sexu s nezletilou.