Schumacherovy lékařské záznamy jsou na prodej

Berlín - Zdravotní dokumentace Michaela Schumachera je na prodej. Lékařské záznamy slavného jezdce, který od loňského prosince bojuje s následky těžkého úrazu hlavy, někdo ukradl a nyní je nabízí médiím za 50 tisíc eur. Krádež dokumentů už potvrdila i Schumacherova manažerka a média varovala, ať je za žádnou cenu nekupují a nezveřejňují.

Dokumenty byly nabídnuty médiím v Německu, Anglii a Francii. Prodávající za ně požaduje 60 tisíc švýcarských franků, v přepočtu 50 tisíc euro.

Jezdcova manažerka Sabine Kehmová krádež dokumentů potvrdila. „Jsem z toho zděšena a znechucena. Mohu jen požádat o to, aby nikdo tyto dokumenty nekupoval a nezveřejňoval. Samozřejmě proti tomu využijeme veškeré dostupné prostředky,“ oznámila Schumacherova manažerka Sabine Kehmová. Upozornila, že v případě zveřejnění jakýchkoli Schumacherových záznamů podá trestní oznámení. Připustila ale, že dokumenty nabízené médiím nemusí být pravé.

Sabine Kehmová: „Obsah jakýchkoliv zdravotnických dokumentů je privátní a důvěrný. Nesmí být přístupné veřejnosti.“

Sabine Kehmová
Zdroj: Reuters/Charles Platiau

Případem se zabývá policie a řeší, kdo a kde mohl dokumenty ukrást. Jednou z možností je, že je zkopíroval ze zabezpečeného počítače v nemocnici v Grenoblu. 

Není to první případ, kdy bylo Schumacherovo soukromí narušeno. Krátce po nehodě se pokusili do jeho pokoje proniknout dva muži a vyfotografovat jej. O několik dní později se snažil dostat na jednotku intenzivní péče muž převlečený za kněze - narazil ale na ochranku.

Sedminásobný mistr světa F1 ukončil aktivní kariéru v roce 2012. Loni 29. prosince havaroval na lyžích v resortu Meribel a vážně si poranil hlavu o skálu. Podstoupil dvě operace hlavy a několik týdnů byl udržován v umělém spánku. V nemocnici ve francouzském Grenoblu strávil půl roku. Minulý týden jeho manažerka oznámila, že jezdec už není v kómatu a byl převezen k rehabilitaci do švýcarského Lausanne.