V JAR zatkli údajnou pravou ruku Radovana Krejčíře

Johannesburg – Jihoafrická policie zatkla údajného nejbližšího spolupracovníka podnikatele Radovana Krejčíře. Podle jihoafrických médií jde o Bulhara, který pracoval jako Krejčířův účetní. Dvaatřicetiletý Bulhar stane před soudem ve středu a má být obviněn z vraždy, spiknutí za účelem vraždy a nelegálního držení zbraně a munice.

Zadržený Bulhar má být souzen v procesu, který už je v chodu proti Krejčířovi a jeho pěti komplicům, kteří prý unesli a mučili Bhekiho Lukheleho, aby se dostali k informaci o jeho bratrovi. Tento muž přezdívaný Doktor byl podle prokuratury drogový kurýr, který pro Krejčíře převážel 25 kilogramů pervitinu v hodnotě 24 milikonů randů (asi 44 milionů korun) a s drogami zmizel. Všichni obžalovaní vinu popřeli a proces byl v pondělí odročen na červenec. 

Bulhara policie zadržela v pondělí večer, když se přišel sám přihlásit na policejní stanici v rámci podmínek kauce, na niž byl na svobodě v jiné kauze. „Policie se domnívá, že účetní byl Krejčířovou pravou rukou, zná podrobnosti a podílel se na všech Krejčířových údajných kriminálních aktivitách,“ řekl policejní mluvčí Solomon Makgale. Podle policie zadržený zřejmě vyplácel v hotovosti peníze Krejčířovým lidem.

Vydáno pod