Bavorská policie rozbila síť dětského porna

Mnichov - Německá policie rozbila celosvětovou internetovou síť, která šířila dětskou pornografii. Bezmála tisíc přístupů bylo z České republiky. Na stopu upozornili bavorští vyšetřovatelé přes Interpol české kolegy. V Německu je stíháno skoro tisíc podezřelých.

Bavorští kriminalisté minulý týden oznámili, že se jim po několikaletém pátrání podařilo rozbít celosvětovou síť internetových pedofilů z 98 různých zemí. Jen v samotném Německu je stíháno 987 podezřelých, ale většina jich je ze zahraničí. Podezřelých je například 65 Poláků, 38 Australanů, 53 Turků a 80 Rakušanů.

Mluvčí bavorských kriminalistů řekl, že 999 datových spojení z České republiky na server v Kostnici zhruba odpovídá počtu přístupů ze srovnatelných zemí, jako je například Nizozemsko. Česká policie však na rozdíl od Polska či Rakouska svým německým kolegům nehlásila, kolika lidem je na stopě, což ani není její povinnost. Údaj o počtu napojení přitom nemusí být totožný s počtem osob, které toto připojení realizovaly.

Při prohledávání obsahu počítačů zajistili němečtí kriminalisté více než 1 800 videí a 45 tisíc datových nosičů. Německá policie a státní zastupitelství tvrdí, že této síti pedofilů byly na stopě od roku 2006. Podezřelí podle policie pocházejí ze všech společenských vrstev a věkových skupin. První upozornění na zneužívání dětí přinesla informace z jednoho italského webu zabývajícího se ochranou mládeže.