Historický zlom: STOP diskriminaci gayů v práci, rozhodl Senát USA

Washington - Americký Senát schválil zákon proti diskriminaci homosexuálů a transsexuálů na pracovišti. Podle listu The Washington Post jde o historický posun. Práva těchto menšin by se měla výrazně rozšířit. V dolní komoře Kongresu ale zákon zatím naráží na odpor republikánské většiny.

Postoj americké společnosti k homosexuálům se mění

V Senátu hlasovalo pro návrh 54 demokratů a deset republikánů. Během třídenní debaty odpůrci zákona nevystupovali. Pouze republikánský senátor Dan Coats uvedl, že zákon by mohl vést k porušování náboženského přesvědčení zaměstnavatelů.

„Je to opravdu obrovský milník. Na tento den nikdy nezapomenu,“ konstatovala Tammy Baldwinová, která se stala první senátorkou, jež otevřeně přiznala, že je lesba.

Barack Obama
Zdroj: AP/Charles Dharapak/ČTK

Prezident Barack Obama ocenil senátory, kteří návrh podpořili, a vyzval republikány, aby ve Sněmovně brzy připustili hlasování. Jedna strana v jedné z komor Kongresu by neměla stát v cestě milionům Američanů, kteří chtějí chodit každý den do práce a být hodnoceni podle toho, jak ji dělají,„ konstatoval Obama. “Přišel čas ukončit tento druh diskriminace," dodal prezident.

Zákon byl schválen dlouhých 19 let poté, co byl poprvé Kongresu předložen. Zatímco ještě před deseti lety otázka práv homosexuálů do značné míry rozdělovala společnost, většina Američanů, včetně většiny republikánů, tato práva nyní podporuje. Illinois se před dvěma dny stal 15. americkým státem, který legalizoval sňatek lidí stejného pohlaví.

Ilustrační foto
Zdroj: ČT24/ČTK/DPA

Šéf dolní komory upozorňuje na hrozbu soudních sporů

Silné konzervativní křídlo Republikánské strany proti zákonu dlouhodobě protestuje. Předseda Sněmovny reprezentantů John Boehner se opakovaně stavěl proti. Zákon podle něj vyvolá řadu soudních sporů a povede ke ztrátě pracovních míst. Zatím není jisté, jestli sněmovna bude o zákonu vůbec hlasovat.

Nynější americké federální zákony zakazují diskriminaci na základě pohlaví, rasy a národnostního původu. Zaměstnavatelé však mohou někoho propustit nebo nepřijmout kvůli tomu, že je homosexuál nebo transsexuál.