Střelba na letišti v Los Angeles: Jeden mrtvý, sedm zraněných

Los Angeles - Jednoho mrtvého a sedm zraněných si vyžádal incident na mezinárodním letišti v americkém Los Angeles, kde 23letý Paul Ciancia střílel z poloautomatické zbraně. Policie část letiště evakuovala, útočník byl postřelen a následně zadržen. Motiv jeho činu není znám.

Podle losangeleské letištní policie přišel Ciancia do letištního terminálu číslo tři, vytáhl z tašky útočnou pušku a začal střílet. Poté prý vypálil několik střel na stanoviště, kde cestující podstupují bezpečnostní kontrolu. Ostraha palbu opětovala a střelce, který podle policie jednal patrně sám, zadržela. Letištní ostraha uvedla, že postřeleno bylo několik jejích členů a jeden z nich zraněním podlehl. Televize NBC informovala s odvoláním na svědky, že zazněla asi desítka výstřelů. Hasiči později hovořili o sedmi zraněných, z nichž šest skončilo v nemocnicích.

K incidentu došlo asi v půl desáté dopoledne místního času v terminálu číslo tři, který využívají mimo jiné aerolinky Virgin America. Právě v jejich traktu svědkové střelbu slyšeli. Původní zprávy hovořily o tom, že k útoku došlo v terminálu Toma Bradleyho, který se využívá pro mezinárodní lety. Nicméně i tento terminál policie a jednotky SWAT evakuovaly. Po prohledání letiště policie konstatovala, že střelec podle všeho neměl komplice. Policie nyní hledá další stopy u domu Paula Ciancii v Pennsville v New Jersey.

Paul Ciancia
Zdroj: ČT24

Byly pozastaveny odlety, letadla mířící do Los Angeles byla odkloněna jinam, doprava v okolí letiště byla zastavena. Později byla doprava částečně obnovena, letadla přesto po celých USA nabrala kvůli incidentu značná zpoždění. Bezpečnostní opatření byla zpřísněna i na dalších letištích v USA. Americký prezident Barack Obama, který byl o útoku informován, prohlásil, že je tímto činem znepokojen. Dále případ nekomentoval.

Letiště v Los Angeles je co do počtu přepravených pasažérů třetí největší ve Spojených státech.

Vydáno pod