USA zasáhly jarní bouře. V okolí Velkých jezer napadlo až 30 centimetrů sněhu

Systém jarních bouří, který zasáhl USA od Mexického zálivu po Velká jezera na severu, přinesl na některých místech až 30 centimetrů sněhu. V důsledku komplikací, které rozmary počasí přinesly, zemřeli dva lidé.

Jednou z obětí bouří je dvouletá holčička, která spala v obytném přívěsu v Haughtonu v Louisianě, když na vozidlo spadl strom. Uvnitř byli čtyři dospělí a další malé dítě, ale těm se nic nestalo.

V Nebrasce na silnici ztratil na náledí kontrolu nad automobilem jednašedesátiletý muž. Narazil do tahače, který uvízl v bouři. Muž na místě zemřel.

Mnoho sněhu napadlo v Jižní Dakotě, Minnesotě a Wisconsinu. Arkansaským městečkem Ozark Mountain se prohnalo tornádo a zranilo čtyři lidi.

Bouře postupují na východ

Bouře se mají podle předpovědí přesouvat v příštím dnu dále na východ. Ve Wisconsinu už v noci napadalo přes 20 centimetrů sněhu.

V severní části státu má sněžit až do nedělního večera a mohlo by připadnout dalších 20 centimetrů sněhu. Na místě fouká silný vítr, takže se tvoří návěje. U Michiganského jezera hrozí zaplavení oblastí na jeho březích. Na severu státu zůstaly bez elektřiny téměř 4 tisíce zákazníků.

Špatné podmínky na silnicích přetrvávají v Jižní Dakotě a policie vyzvala řidiče, aby se na silnice nevydávali, protože vánice omezuje viditelnost.