Pasažéři boeingu nad Pacifikem zděšeně sledovali rozpadající se motor. Letoun dokázal nouzově přistát

„Nejděsivější zážitek mého života,“ tweetovala jedna z pasažérek letu aerolinek United Airlines ze San Francisca do Honolulu. Z letadla pětatřicet minut před přistáním začaly odpadávat kryty motoru a celé se roztřáslo. Pilotům se však podařilo nouzově přistát a nikdo z cestujících nebyl zraněn.

Na palubě letadla bylo 363 cestujících a 10 členů posádky, informovala stanice CNN. Poškozený boeing poháněly motory Pratt & Whitney. „Spolupracujeme na vyšetřování případu,“ uvedla společnost ve svém prohlášení.

Cestující Erik Haddad natočil video rozpadajícího se motoru.

Nad Pacifikem začaly z motoru ulétávat kusy plechu. Jiný cestující Jeff Carter na Instagramu napsal, že uslyšel „silnou kovovou ránu“ a pak se letadlo začalo třást. 

Piloti vyhlásili nouzový signál „Mayday“ a oznámili nouzové přistání v Honolulu. K letounu přijeli připravení hasiči i záchranáři. Cestující však mohli letadlo opustit samostatně, jako kdyby se vůbec nic nestalo. 

Server Lidovky.cz uvedl, že letoun registrační značky N773UA už má jedno nouzové přistání za sebou. V červnu 2010 při letu z Washingtonu do Los Angeles zasáhly boeing nad Kansasem velmi silné turbulence a letoun musel nouzově přistát v Denveru. Tehdy se zranilo 25 lidí, jeden člověk vážně.

Vydáno pod