Slavnou Oprah odmítli ve Švýcarsku obsloužit. Prý kvůli rasismu

Zurich – Americká moderátorka a jedna z nejvlivnějších a nejbohatších žen světa Oprah Winfreyová se prý stala ve Švýcarsku obětí rasistického chování. Tvrdí, že ji v obchodě s luxusními kabelkami odmítli obsloužit s vysvětlením, že „je to pro ni příliš drahé“.

Oprah Winfreyová se o svém zážitku rozvyprávěla v americké televizi. Do Švýcarska přijela na svatbu zpěvačky Tiny Turnerové a při té příležitosti si zašla na nákupy. Její slavná talk show, ve které zpovídala hvězdy showbyznysu, sportovce i státníky, se ve Švýcarsku nevysílala a možná proto ji nepoznali.

Provozovatel inkriminovaného obchodu řekl, že prodavačka ukázala Winfreyové několik kabelek a pak prý došlo k nedorozumění, když chtěla ukázat kousek vystavený ve výloze. Prodavačka jí prý řekla, že tato kabelka za 35 000 dolarů je pro ni příliš drahá. Oprah řekla, že se nechtěla s obsluhou dohadovat a radši z obchodu okamžitě odešla.

Aféra vyšla najevo v době, kdy řada organizací na ochranu lidských práv kritizuje plány některých švýcarských měst zakázat žadatelům o azyl přístup na vybraná veřejná místa – například do bazénů, knihoven nebo na hřiště.

Winfreyová nařkla švýcarský butik z rasismu (zdroj: ČT24)