Zloděj šperků z Cannes dopaden na Mallorce

Madrid - Španělská policie zatkla na středomořském ostrově Mallorca muže, který je podezřelý z krádeže šperků během letošního filmového festivalu v Cannes. Informoval o tom francouzský nedělník Le Journal de Dimache. Při loupeži 17. května zmizel z hotelu Novotel sejf se šperky klenotnické firmy Chopard v odhadované hodnotě přesahující jeden milion dolarů (asi 20 milionů korun).

Čtyřicetiletý muž je podle policie „zkušeným“ lupičem. Na Baleárech byl zadržen 21. června přímo při činu, když se chystal ke krádeži v luxusním hotelu v Palmě de Mallorca. Francouzský list napsal, že ho identifikovali díky záznamům bezpečnostních kamer z hotelu v Cannes. V souvislosti s loupeží sejfu se šperky se pátralo po dvou podezřelých.

Na francouzské Riviéře se letos odehrála celá série velkých loupeží šperků. Kromě zmizení klenotů od firmy Chopard, které byly určené k zapůjčení pro filmové hvězdy mířící na červený koberec canneského festivalu, se v Cannes znovu kradlo koncem května.

Krádež šperků v Cannes
Zdroj: ČTK/AP/Lionel Cironneau

Tehdy zmizel v letovisku Cap d'Antibes luxusní náhrdelník, který měl podle jeho tvůrců hodnotu dva miliony eur (přes 52 milionů korun). Koncem července neznámý ozbrojený muž loupil na výstavě šperků v Cannes: z hotelu Carlton si odnesl klenoty za 40 milionů eur (více než miliardu korun).

Na francouzské Riviéře opět řádili zloději klenotů v uplynulých dnech. Z pokojových sejfů v luxusním hotelu v Nice si odnesli šperky hostů za 40 tisíc eur (přes milion korun). Do některých trezorů se snažili dostat bez úspěchu. Zloději si zároveň odnesli i osobní doklady.

Vydáno pod