Rusové se pomstili za útok na své základny v Sýrii

Ruská armáda zničila skupinu povstalců, kteří nedávno zaútočili na ruskou leteckou základnu v Sýrii. Skupinu povstalců, kteří měli k dispozici bezpilotní letouny a další vyspělou technologii, ruské dělostřelectvo zasáhlo v provincii Idlib, kdy nastupovala do minibusu. Rusové zlikvidovali i místo, kde rebelové drony sestavovali.

Na ruské základny Tartús a Hmímím v Sýrii zaútočilo minulou sobotu 13 bezpilotních letounů. Prezident Vladimir Putin ve čtvrtek řekl, že Rusko ví, kdo za dobře připraveným útokem byl.

Několik dní předtím byla základna Hmímím terčem minometné palby a ruská armáda přišla o dva vojáky. List Kommersant tehdy napsal, že bylo poškozeno sedm ruských letadel, což ale ruské ministerstvo obrany popřelo.

Ministerstvo sdělilo, že tři bezpilotní letouny se podařilo ukořistit a že je zřejmé, že byly schopny přesně mířených útoků.

Podle agentury Interfax byl útok bezpilotních letounů dílem islamistů z organizace Džabhat An-Nusra, což je syrská odnož teroristické organizace Al-Káida.