Strýček Harry: Snad William ví, kolik stojí mé služby za hlídání dětí

Londýn – Britský princ Harry poprvé na veřejnosti promluvil o své roli při výchově synovce George. Bratr novopečeného otce Williama se prý velice vynasnaží, aby si malý George užil spousty legrace. Harry při rozhovoru s novináři zavtipkoval, že doufá, že jeho bratr William ví, kolik stojí jeho služby za hlídání dětí.

Harry viděl svého synovce krátce poté, co přijel se svými rodiči Williamem a Kate z porodnice do Kensingtonského paláce. „Když jsem ho viděl, tak plakal. To ale dělají všechny děti.“ Malého George si ale alespoň pochoval. „Je asi takhle dlouhý a takhle široký,“ ukazoval přítomným rukama velikosti novorozeného prince.

„Je fantastické, když do rodiny přijde nový přírůstek. Jen doufám, že můj bratr ví, kolik mé hlídací služby stojí.“ Prý by chtěl George hlídat tak často, jak jen si to William bude moct dovolit platit.

„Zajistit, aby měl dobrou výchovu, aby si neublížil a aby měl dostatek zábavy,“ vyjmenoval Harry své hlavní cíle při výchově synovce. Zbytek prý nechá na jeho rodičích.

Zatím prý není jisté, jestli je George podobný některému ze členů rodiny: „Má teprve pár dní, takže to nemůžu posoudit.“

Vévodkyně Kate a princ William jsou nyní se svým synem v domě Katiných rodičů v Berkshire. William má dvoutýdenní rodičovskou dovolenou, po které se vrátí do Walesu, kde slouží jako pilot záchranného vrtulníku. Jak dlouho zůstane Kate se svým synem mimo Londýn, není známo.

Reportáž Milady McGrathové (zdroj: ČT24)

Rozruch kolem královského novorozeněte v Británii neutichá. Legoland ve Windsoru například už postavil z kostek Williama a Kate s kočárkem. Královna Alžběta II. dalšímu šílení kolem pravnuka ujíždí na dovolenou do Skotska. Vyklizený Buckinghamský palác na léto otevře veřejnosti - a zájem se oproti jiným rokům čeká velký.