Další kaňka: Dreamliner měl potíže se systémem proti námraze

Tokio - Letoun Boeing 787 Dreamliner japonské společnosti Japan Airlines (JAL) se krátce po startu musel vrátit na tokijské letiště kvůli technickým problémům. Podle letecké společnosti měl stroj problémy s protinámrazovým systémem. Dreamlinery, které jsou považovány za nejmodernější dopravní letadla na světě, letos nesměly čtyři měsíce do vzduchu kvůli potížím s bateriemi.

U letadla se objevil problém asi hodinu po startu. Mířilo z Japonska do Singapuru. Na tokijské letiště Haneda se letoun vrátil bezpečně.

Podle deníku Wall Street Journal se známky potíží objevily na levé straně stroje, který vzlétl se 155 pasažéry na palubě. Letecká společnost JAL příčiny problému zjišťuje.

Americký strojírenský gigant Boeing musel v minulých měsících u svých dreamlinerů vyměnit systém baterií poté, co své nejmodernější stroje v polovině ledna odstavil z provozu kvůli přehřívání baterií. Japonské aerolinky JAL a All Nippon Airways (ANA) s těmito stroji po několikaměsíční odstávce obnovily pravidelné lety 1. června.