U kalifornské základní školy se střílelo. Čtyři mrtví

Při střelbě v severní Kalifornii zemřeli čtyři lidé. Střílelo se údajně na sedmi místech v okolí venkovské základní školy. Útočníka, který při chaotické palbě také nejméně dvě děti zranil, policie zastřelila.

„Velice brzy se ukázalo, že střelec si své cíle vybíral náhodně. Právě teď víme, že zemřelo pět lidí včetně útočníka. Dostali jsme informace, že za motivem může stát domácí násilí, které bylo v oblasti před útokem nahlášeno,“ sdělil zástupce šerifa kalifornského okresu Tehama Phil Johnston.

Jedno šestileté dítě bylo střeleno dvakrát, další do nohy. Zraněné odvezly z místa činu sanitky a vrtulníky, uvádí místní média. Střelba se odehrála u základní školy Rancho Tehama v obci Corning asi 190 kilometrů severně od Sacramenta. 

Střelba v Kalifornii neměla politický podtext (zdroj: Události komentáře)

Střílelo se hned na několika místech v okolí zařízení. Podle svědků zemřel jeden muž na příjezdové cestě po první várce kulek v místě, kde střelec pobýval. Sousedé si na něj už týden stěžovali, že žije na ulici a v noci a brzy ráno střílí ze zbraně, píše Daily Mail.

Střelec pak zřejmě ukradl nákladní auto, s nímž odjel do školy, kde začal střílet znovu – cestou ještě zranil jednu ženu a její dítě v kolemjedoucím automobilu. V okolí školy vystřelil asi stokrát z poloautomatické zbraně a dalších dvou zbraní, než byl zneškodněn policií, sdělili svědci.

Rodiče do školy zrovna přiváželi své potomky. Jeden z nich popsal, že slyšel zvuk výstřelu. V té chvíli z budovy školy vyběhla sekretářka, která křičela, že je poblíž aktivní střelec a je třeba se schovat uvnitř. Rodič následně skončil ve třídě se 14 studenty.

Podle agentury AP do školy docházejí žáci prvních pěti ročníků, součástí zařízení je i mateřská škola.