Vzácní plejtváci končí v Japonsku jako pamlsky pro psy

Tokio - Maso z ohrožených velryb, které loví islandští rybáři a prodávají Japonsku, končí v této zemi jako luxusní pamlsek pro psy. Informovala o tom japonská skupina ochránců zvířat IKAN. Podle ní je prodej produktů z ohrožených druhů zvířat coby pamlsek pro rozmazlené psy nejhorším druhem konzumace.

Tokijská společnost Michinoku Farm nabízí na svých internetových stránkách žvýkací kousky vyrobené z plejtváků myšoků (Balaenoptera physalus). Jejich maso přitom popisuje jako „nízkokalorické, nízkotučné a na bílkoviny bohaté“ sousto k zakousnutí.

„Nejpravděpodobnějším důvodem, proč obchody prodávají psí pamlsky z velrybího masa, je zaměřit se na bohaté Japonce, kteří chtějí svůj majetek dát najevo nějakým novým způsobem,“ řekl Nanami Kurasawa ze skupiny IKAN.

Internetové stránky Michinoku Farm, které nabízejí také zvířecí dobrůtky vyrobené z mongolských koní či australských klokanů, mají velrybí sušenky ve třech různých baleních. Sáček vážící 60 gramů se prodává za 609 jenů (asi 120 korun) a sáček o váze 500 gramů za 3 780 jenů (asi 750 korun).

Vydáno pod