Útočník s nožem zranil několik lidí v Mnichově. Policie jej zadržela

Třiatřicetiletý německý občan útočil v Mnichově nožem na lidi. Osm jich zranil, nikdo však není v ohrožení života. Policie útočníka, který trpěl psychickými problémy a již v minulosti byl vyšetřován za těžké ublížení na zdraví, zadržela.

Podle policie nic nenasvědčuje tomu, že by pachatel jednal z náboženských nebo politických motivů. Zadržený má psychické problémy a ke svému činu se nevyjadřuje, oznámil na tiskové konferenci mnichovský policejní šéf Hubertus Andrae podle agentury DPA. Policie ho v minulosti už vyšetřovala v souvislosti s těžkým ublížením na zdraví.

Útočník s nožem se zcela bez výběru vrhal na lidi na šesti místech náměstí Rosenheimer. Podle upřesněných informací zranil osm lidí: šest mužů, jednu ženu a dvanáctiletého chlapce. Náhodnými oběťmi útočníkova amoku se stalo pět Němců, jeden Rumun a jeden Ital, napadená žena je Němka. Všichni byli zraněni lehce a dostalo se jim ambulantního ošetření.

Mnichovská policie spustila intenzivní pátrací akci po pachateli, který z místa činu utekl, a varovala obyvatele okolních domů, aby nevycházeli. Jeho brzkému zadržení napomohly popisy očitých svědků ohledně oblečení pachatele a jejich informace, že odjel na jízdním kole.