Neznámý ozbrojenec vnikl do nizozemského rádia. Policie ho již zatkla

Nizozemská policie obklíčila budovu rádia 3FM ve městě Hilversum, do které podle svědků vniknul ozbrojený muž. V budově zadržoval rukojmí, informovala agentura Reuters. Podle nizozemských médií byla zadržovanou osobou žena. Bezpečnostní složky nicméně pachatele po krátké době zadržely. Žena je v péči záchranářů.

Ve městě Hilversumu, které leží asi 20 kilometrů jihovýchodně od Amsterodamu, podle nizozemského tisku muž ozbrojený nožem nejprve ohrožoval dva lidi na ulici před budovou. Posléze donutil jednu ženu, aby s ním do domu vešla. Zda se ozbrojenec a žena znají, není jasné. Podle listu De Telegraaf je žena v rádiu zaměstnaná.

Ozbrojenec si žádal někoho ze CNN

Recepční budovy serveru NOS řekla, že muž mluvil lámanou nizozemštinou a chtěl mluvit s někým ze CNN.

Hudební stanice 3FM, která je součástí veřejnoprávního nizozemského rozhlasu NOP, své vysílání po celou dobu zadržování rukojmí nepřerušila.

Incident se odehrál krátce poté, co stanici ve středu zřejmě kvůli lepší nabídce opustil jeden z nejpopulárnějších moderátorů DJ Giel Beelen, který se z vysílání 3FM posluchačům hlásil 19 let, informovala agentura Reuters. Zda s tím čtvrteční události nějak souvisí, se neví.