Modlení s nalakovanými nehty. Muslimkám splní polská novinka sen

Varšava - Polský vědec Wojciech Inglot dokázal vyřešit problém muslimských žen. Ty si nemohou lakovat nehty v době, kdy se pravidelně modlí. Voda při modlitbě se totiž musí přímo dotýkat jak kůže, tak i nehtů věřícího. Majitel kosmetické firmy proto vyvinul lak, který je prodyšný a ženy se proto nemusejí při manikúře nijak omezovat.

Muslimky musely doteď při modlitbách lak z nehtů pravidelně odstraňovat. „Lak na nehty je jak v západním světě, tak i na Blízkém východě důležitým módním doplňkem. A jde přitom i o kosmetiku,“ podotkl Inglot.

Nový lak je jednoduše prodyšný - voda se přes něj dostane přímo k nehtům. Ženy tak nestojí před trapným problémem. Pravidelně modlit se totiž nemusejí jen v době menstruace a podle nehtů to každý snadno poznal. „Věřím, že obzvlášť na blízkovýchodních trzích, kam se snaží naše firma vstoupit, budeme slavit úspěch. Náš produkt ale chceme nabídnout třeba i v Indonésii,“ konstatoval polský chemik.

V Indonésii přitom žije asi 240 milionů lidí, většina z toho žen. Firma se teď proto snaží shromáždit všechna potřebná data a povolení, aby mohla se svým novým produktem expandovat do Asie. V současné době přitom už její filiálky fungují v 50 zemích světa.

Interview poskytl Wojciech Inglot médiím až po nedávném dokončení výzkumu. Jen pár dní poté - 23. února - nečekaně zemřel ve věku 57 let. Jeho firma, kterou sám založil už v roce 1983, ale funguje dál a s uvedením nového laku na trh se počítá možná už letos.

Polský lak pro muslimky (zdroj: ČT24)