Požár na hudebním festivalu ve Španělsku. Hořet začala scéna během vystoupení

Více než 22 tisíc návštěvníků muselo být evakuováno z hudebního festivalu Tomorrowland Unite blízko Barcelony poté, co část hlavní scény zachvátil obrovský požár. Informovala o tom na svých stránkách BBC. Podle médií byli všichni zúčastnění převezeni do bezpečí, zranění nejsou hlášená.

Fotky na sociálních sítích ukazují levou část scény v plamenech. Organizátoři na internetových stránkách festivalu napsali, že požár způsobila technická závada. Bližší podrobnosti však neposkytli. 

Hasiči dokázali plameny rychle uhasit, aniž by si oheň vyžádal zraněné, uvedla agentura AFP. Záchranáři nicméně museli ošetřit dvacítku lidí kvůli úzkosti a modřinám. 

Příčina požáru zatím není jasná. Podle informací některých médií vše mohl způsobit ohňostroj, který byl součástí vystoupení. Hasiči hodlají ohořelé trosky scény podrobně prozkoumat, aby zjistili příčinu požáru.  

Hasiči evakuovali více než 22 tisíc lidí. První hlášení o požáru dostali záchranáři ve 22:45 SELČ a již po 35 minutách byl oheň uhašen a všichni návštěvníci byli odvedeni do bezpečí. „Nouzový plán perfektně fungoval,“ pochvaloval si starosta místní obce Santa Coloma, která je předměstím Barcelony. Park, kde se festival konal, byl uzavřen.