Facebook překonal další hranici. Každý měsíc se na něj připojí dvě miliardy lidí

K sociální síti Facebook se připojují už dvě miliardy uživatelů měsíčně. Oznámil to ve středu spoluzakladatel a šéf společnost Mark Zuckerberg. Počet českých uživatelů Facebooku byl v roce 2016 podle internetových zdrojů okolo 4,46 milionu.

„Dosáhli jsme nového milníku: na Facebook se nyní každý měsíc připojují a vytvářejí komunity dvě miliardy lidí,“ uvedla na svých webových stánkách firma.

V roce 2010 počet uživatelů této sociální sítě přesáhl 500 milionů uživatelů. Hranici jedné miliardy měsíčních uživatelů Facebook překročil v říjnu 2012.

Firmu založil v roce 2004 tehdy 23letý student Mark Zuckerberg se svými tehdejšími spolužáky z Harvardovy univerzity. V roce 2006 se rozšířil mimo vzdělávací instituce a zaregistrovat se mohl kdokoliv s e-mailovou adresou. Nyní je největší sociální sítí na světě.

Josef Šlerka: Negativní emoce na Facebooku snižují účast ostatních uživatelů (zdroj: ČT24)

Podle experta na nová média Josefa Šlerky je dominantní sociální sítí, ale především v západním světě. „Kdybychom se podívali směrem Čína, Rusko, tak bychom viděli jiné sociální sítě, které Facebook pravděpodobně v nejbližší době neohrozí, často jen z prostého důvodu, že například v Číně není dostupný,“ uvedl Šlerka.

Facebook veškeré svoje jednání podřizuje tomu, aby na něm lidé trávili co nejdelší dobu.
Josef Šlerka

V Česku je výrazně nejvyužívanější sociální sítí, což platí i přesto, že obsahuje množství falešných nebo duplicitních účtů. Počet duplicitních účtů se odhaduje zhruba na šest procent. Většina lidí, kteří se připojují na Facebook, žije mimo území USA a Kanady.

Vydáno pod