Australané učí McDonald's lepším způsobům

Canberra - Australská pobočka řetězce rychlého občerstvení McDonald's bude jako první na světě podávat pokrmy na klasických talířích. Zákazníci dostanou také příbor a budou obslouženi u stolu jako v běžné restauraci. Není to přitom první „australské vylepšení“ způsobů stravování u McDonald's – v Austrálii také vznikly kavárny McCafé, které jsou dnes součástí stovek restaurací McDonald's po celém světě.

S experimentem formálnějšího servisu přišla provozovna McDonald's ve Warille, která je předměstím města Shellharbour, jež leží jižně od Sydney. Manželé, kteří pobočku vedou, dávali nejprve příbor svým rodičům při jejich návštěvách v podniku. Ostatní pravidelní hosté si toho všimli a začali žádat podobnou službu.

Klasické talíře a skleničky nabídla obsluha také šéfce australského McDonaldu Catrioně Nobleové, když do pobočky na předměstí Warilly zavítala. Ta pak kontaktovala ústředí firmy v Chicagu a dostala povolení zahájit od tohoto týdne zmíněný experiment.

„Většina zákazníků, kteří sem přišli, se rozhodla to vyzkoušet. A většina také byla nadšená,“ prohlásila Katia Dwarteová, která společně se svým manželem Glennem pobočku vede.

Australské restaurace McDonald's nedávno zaznamenaly jiný světový primát, když několik místních provozoven dostalo povolení dočasně změnit svůj název na Macca's, který Australané pro řetězec s oblibou používají. Změna byla přijata „na důkaz vlastenectví“ u příležitosti Dne Austrálie, který země slaví 26. ledna.