Do průvodu v Alabamě najelo auto, 12 zraněných

Během karnevalového průvodu v Alabamě najel do skupiny lidí zezadu vůz typu SUV. Město Gulf Shores, ve kterém se přehlídka konala, následně akci zrušilo. Podle policie vyvázlo se zraněním celkem 12 lidí - z místa nehody byli následně převezeni do nemocnice. Velmi pravděpodobně šlo o nehodu, nikoliv cílený útok.

Mezi zraněnými jsou převážně studenti, mimo jiné členové místní školní kapely. Čtyři lidé jsou ve vážném stavu. K nehodě došlo poté, co 73letý muž s automobilem náhle zrychlil a najel do davu. Proč k tomu došlo, zatím policie vyšetřuje.

„Všechno nasvědčuje tomu, že šlo o nešťastnou nehodu postaršího pána,“ uvedl šéf místních policistů Ed Delmore. Vyšetřovatelé navíc vyloučili možnost drog či alkoholu jako příčiny nehody.

O víkendu se staly podobné incidenty v Německu nebo Británii. V německém Heidelbergu zemřel jeden člověk a další dva byli zraněni na pěší zóně, kam v sobotu vjel řidič, který byl podle některých médií psychicky labilní.

Terčem patrně opilého řidiče se pak stal sobotní masopustní průvod v New Orleansu, kde bylo zraněno 28 lidí. Dalších pět lidí zranil v neděli automobil v Londýně, jehož řidič z neznámých příčin vyjel z vozovky. Ani v jednom případě podle úřadů nešlo o teroristický čin.