Autobus s maďarskými školáky narazil v Itálii do mostu a shořel. Zemřelo 16 lidí

Události: Tragédie autobusu s maďarskými školáky (zdroj: ČT24)

Nehodu autobusu, který převážel maďarské školáky, nepřežilo 16 lidí. Autobus havaroval v pátek u italské Verony na výjezdu z dálnice a začal hořet. Informovala o tom italská záchranná služba, jež původně hovořila o sedmi mrtvých.

Podle zástupce záchranné služby citovaného italskou agenturou ANSA v autobusu cestovalo 55 lidí a 39 z nich bylo zraněno. Rozvezeni byli do několika nemocnic, asi desítka z nich je zraněna vážně. Na policejní stanici bylo odvezeno 13 osob, které nepotřebovaly ošetření.

Maďarské ministerstvo zahraničí uvedlo, že podle oficiální informace bylo v autobuse 54 pasažérů a dva řidiči. Objevily se ale také zprávy, podle nichž ve vozidle bylo ve skutečnosti lidí více. Kolik přesně se zatím neví.

Nehoda autobusu u Verony
Zdroj: Vigili del Fuoco

Mezi pasažéry byli podle italské policie mladí Maďaři ve věku mezi 14 a 18 lety, kteří se vraceli do Budapešti ze školního zájezdu do Francie. V autobusu byli také učitelé a rodiče. Policie uvedla, že z vraku bylo vytaženo 16 silně ohořelých těl.

Neštěstí se stalo na dálničním výjezdu do Benátek, kde autobus zavadil o postranní sloup mostu a začal hořet. Příčina havárie zatím není jasná, kromě autobusu nehavarovalo žádné jiné vozidlo.