Kompromitující zpráva je podle Trumpa dílem politických odpůrců

Nepotvrzené kompromitující informace o Donaldu Trumpovi, které unikly do médií, jsou podle budoucího prezidenta Spojených států dílem politických odpůrců z řad demokratů i republikánů. Trump na Twitteru napsal, že vymyšlené informace mohli vypustit i jistí zpravodajci, kteří věděli, že neexistuje žádný důkaz.

Dokument, který zveřejnil server BuzzNews, se tváří jako zpráva amerických tajných služeb o ruském shromažďování dat k nátlaku na vítěze prezidentských voleb v USA.

„Naprosto smyšlená fakta úlisných politických operativců z řad demokratů a republikánů - falešná zpráva! Rusko tvrdí, že nic neexistuje,“ napsal Trump na Twitteru. Dodal, že nyní se ukazuje, že falešná obvinění proti němu zosnovali političtí oponenti a padlí agenti tajných služeb.

Ve středu šéf amerických tajných služeb James Clapper v prohlášení uvedl, že o zmíněných kompromitujících materiálech hovořil s Trumpem. Sdělil také, že dokument nepochází od amerických rozvědek a že tajné služby nijak nehodnotily, zda jsou uvedené informace pravdivé či z důvěryhodných zdrojů.

Vydáno pod