Při protiteroristickém zátahu zastřelila policie ve Štrasburku člověka

Štrasburk - Francouzská policie zastřelila při zátahu na teroristy ve Štrasburku jednoho muže. Tři policisté se při akci podle BBC zranili. Zátah podnikla policie v rámci vyšetřování incidentu z minulého měsíce, kdy někdo do obchodu s košer potravinami v Paříži vhodil malé výbušné zařízení. Policejní zátahy probíhají i v Nice a Cannes.

Rozsáhlá razie speciálních policejních složek nad ránem začala v několika francouzských městech. V Paříži policisté jednoho podezřelého zadrželi, ve Štrasburku byl jiný při dopadení zastřelen. 

Ve Štrasburku policie vtrhla do bytu podezřelého. Strhla se tady přestřelka. „Uslyšela jsem výstřely, které mě probudily. Podívala jsem se ven a viděla policisty, kteří běželi okolo budovy. Myslela jsem si, že se něco přihodilo venku a že se podezřelý schoval uvnitř,“ popisuje zátah svědkyně. „Viděl jsem policisty s kuklami na hlavách. Šli do protější budovy. Pak jsem slyšel dva výstřely, křik a pak bylo po všem,“ dodal další svědek.

Policie zastřelila při zátahu člověka (zdroj: ČT24)

„Během protiteroristické operace došlo k přestřelce mezi policií a podezřelým, který byl zabit,“ potvrdil štrasburský žalobce.

Policie zadržela dalších pět lidí spojených s útokem na židovský obchod, ke kterému došlo, když se ve francouzském tisku objevily karikatury zesměšňující proroka Mohameda.  

Vydáno pod