Filipínští potápěči neobjevili v převráceném trajektu žádné živé

Manila - Uvnitř převráceného filipínského trajektu Princess of the Star, který se během plavby potopil tuto sobotu kvůli tajfunu Fengshen, nenašli potápěči žádné přežívající pasažéry. V útrobách lodi objevili při dnešním ponoru pouze velké množství mrtvých těl. Oznámil to mluvčí filipínského námořnictva. Na palubě lodi cestovalo v době havárie 862 lidí, nehodu podle posledních údajů přežilo 52 lidí.

„Většina těl plavala uvnitř. Uvízli tam, když se loď náhle převrhla a potopila,“ řekl dnes místnímu rádiu mluvčí Edgar Arevalo. Neupřesnil ale, kolik mrtvých potápěči uvnitř vraku napočítali. Z moře zatím vylovili 20 mrtvých těl, počet obětí ale bude pravděpodobně několikanásobně vyšší, protože přes 700 lidí se stále pohřešuje. Do dnešního dne se podařilo objevit jen kolem padesátky lidí, kteří potopení lodi přežili.

Trajekt podle všeho ztroskotal kvůli vysokým vlnám vyvolaným tajfunem Fengshen. Řádění tajfunu, v němž rychlost větru dosahovala až 200 kilometrů v hodině, postihlo především centrální Filipíny. Tajfun připravil o život nejméně 229 lidí. V této statistice ovšem ještě nejsou započítány možné oběti havárie Princess of the Star.