Sedm moskevských školáků zemřelo, když do nich najel opilý řidič

Moskva - Sedm mrtvých a čtyři raněné si vyžádala silniční nehoda v Moskvě, kde opilý řidič ve dvousetkilometrové rychlosti nezvládl řízení svého vozu a najel do lidí na zastávce. Podle ruských úřadů jsou mezi oběťmi tři chlapci a čtyři dívky. On sám nehodu přežil. V nemocnici jej nyní chrání policejní stráž před hněvem pozůstalých. Hrozí mu až devět let odnětí svobody. Jeho spolucestující vyvázla s pohmožděnou nohou.

Nehoda se podle serveru NEWSru.com odehrála nedaleko luxusního obytného bloku, kde má premiér Dmitrij Medvěděv soukromý byt o rozloze 364,5 metru čtverečních; šéf vlády nyní samozřejmě využívá státní rezidenci, kde bydlel ještě jako prezident.  

Na místo tragédie se dostavili i policejní náčelníci, kteří o 24 hodin dříve uspořádali v noční Moskvě preventivní akci „nestřízlivý řidič“. Hlídky zadržely 169 řidičů, kteří řídili pod vlivem alkoholu.  

Obdobná tragédie se odehrála v okolí Moskvy v červenci, kdy opilá řidička srazila sedm chodců, kteří nocí kráčeli k zastávce; zahynulo tehdy pět lidí včetně sedmileté holčičky. Se 24letou řidičkou začal soud tento týden.