Izrael zaútočil čtyřmi nálety na pásmo Gazy

Gaza - V odvetě za raketové útoky podniklo izraelské letectvo v noci na dnešek čtyři nálety na palestinské pásmo Gazy. Zraněn byl šestiletý palestinský chlapec, informovala agentura AFP s odvoláním na svědky a palestinské lékařské zdroje. Letadla údajně útočila na výrobnu zbraní, teroristy a pašeráky na severu pásma.

Chlapec byl zraněn při útoku namířeném na tunel používaný k pašování zbraní a zboží mezi pásmem Gazy a Egyptem u Rafáhu. Izraelské letectvo rovněž zaútočilo na policejní stanici v Tufá východně od města Gaza a další dva nálety podniklo na severu pásma Gazy. „Během noci stroj izraelského letectva zaútočil na výrobnu zbraní, místo teroristické činnosti a na tunel teroristů na severu pásma Gazy i na tunel pro pašování zboží na jihu pásma Gazy,“ potvrdila v prohlášení palestinská armáda.

Útoky byly údajně provedeny v reakci na pokračující ostřelování jižního Izraele raketami. Tento měsíc jich bylo vypáleno patnáct, přičemž dvakrát byly zasaženy domy, které byly poničeny. Nejméně tři rakety prý v neděli ráno vystřelili palestinští radikálové na jižní Izrael z pásma Gazy. Sice nikoho nezranily, ale jedna z nich způsobila značné škody, když dopadla na dům ve městě Netivot.

Vydáno pod