Americké středoškolačky uzavřely „těhotenský“ pakt, 17 jich čeká dítě

Boston - V poslední době se tvořila ve zdravotním středisku střední školy v Gloucesteru fronta mladých dívek, všechny žádaly těhotenské testy. Později se provalilo, že dívky uzavřely jakýsi "těhotenský pakt". Sedmnáct nezletilých školaček bude mít dítě a další se snažily otěhotnět.

Statistika gloucesterské střední školy je šokující - 17 dívek, z nichž většina není starší 16 let. Těhotenské testy si dělaly i další dívky z této školy, když ale zjistily, že dítě nečekají, byly údajně zklamané. Vše nasvědčuje tomu, že dívky otěhotněly plánovaně a najednou, školačky uzavřely jakýsi pakt.

K těhotenskému boomu přispělo nařízení, že školní zdravotní středisko nesmí vydávat studentům antikoncepci ani kondomy bez souhlasu rodičů. Když toto opatření vstoupilo v platnost, na protest ze školy odešli lékař a sestra. „I kdybychom jim dávali kontraceptiva, tenhle pakt dokazuje, že když chtějí otěhotnět, otěhotní,“ říká předseda školního výboru Greg Verga.

Úřady nyní budou řešit, s kým děvčata otěhotněla. Otci mají být spolužáci, mladíci z okolí a možná i jeden bezdomovec. Policie bude zjišťovat, zda v některém z případů nedošlo ke znásilnění, pohlavní styk s osobou mladší 18 let je navíc ve státě Massachusetts trestný.