V Británii padlo obvinění kvůli vraždě Čecha. Přátelé vybrali statisíce na převoz těla

Britové obvinili v souvislosti se středeční vraždou Čecha v Londýně 29letého muže. V pondělí stane před soudem. Dva teenagery pustili na kauci. Přátelům zavražděného se podařilo přes internet vybrat 312 tisíc korun, které jsou nutné k převozu jeho těla do Česka. Na internetové stránce pro skupinové financování (crowdfunding) GoFundMe přispělo na repatriaci ostatků za jediný den téměř 500 lidí.

Podle vyšetřovatelů se Čech nepohodl v restauraci Perfect Fried Chicken na ulici East India Dock nedaleko svého bydliště se skupinou mladíků. Ti si pak na něj počkali venku a surově ho napadli.

„Peníze, které se nám podaří vybrat, budou použity především na nákladný převoz těla do České republiky, zpět k jeho rodině. Za každou pomoc děkujeme,“ uvedla na webu zakladatelka sbírky. Kolem 14:00 SELČ už bylo na kontě téměř 12 tisíc liber (375 tisíc korun).

Spolubydlící jednatřicetiletého Čecha britským médiím řekl, že počet finančních příspěvků svědčí o tom, kolik měl zavražděný muž přátel. „Jsme rádi, že se tolik vybralo, přispělo opravdu mnoho lidí. Měl hodně kamarádů,“ dodal. „Byl to skvělý muž s velkými sny a velkým srdcem. Zasloužil si žít,“ napsala na stránce GoFundMe jedna z přispěvatelek.

Vydáno pod