Střelec v americkém obchodním centru zabil pět lidí, je na útěku

V obchodním centru Cascade Mall ve městě Burlington v americkém státě Washington zastřelil muž v pátek večer čtyři ženy a jednoho muže. Ještě před příjezdem policie stihl z místa utéct. Podle svědků byl útočník hispánského původu. Do centra vešel krátce po sedmé hodině večer místního času a začal střílet z pušky.

Mluvčí washingtonské státní policie Mark Francis upřesnil, že při střelbě zemřely čtyři ženy a jeden muž následně podlehl vážným zraněním. Motiv pachatele není jasný.

Na místo přijeli záchranáři a policie, která obchodní centrum i okolí vyklidila a uzavřela. Středisko prohledávalo několik hodin jedenáct týmů detektivů a dvě skupiny se psy. Úřady zároveň vyzvaly lidi v okolí, aby zůstali doma a zamkli se. „Aktivně pátráme po podezřelém a stopách,“ sdělil mluvčí washingtonské policie Mark Francis.

Agenti Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) pomáhají úřadům v pátrání. Kancelář FBI v Seattlu oznámila, že „nemá žádné informace, které by naznačovaly další plánované útoky“. Burlington leží zhruba 100 kilometrů severně od Seattlu.