V Libyi unesli šéfa olympijského výboru

Tripolis - Šéfa libyjského olympijského výboru Nabíla Alíma v Tripolisu unesli ozbrojenci. Podle výpovědí jeho spolupracovníků byli oblečení v uniformách. Zastavili Alímovo auto a řekli, že musí jet s nimi. K jeho okamžitému propuštění vyzval libyjský ministr mládeže a sportu. Řekl, že incident zemi přibližuje zpět ke stylu Kaddáfího éry.

Ozbrojenci v libyjském hlavním městě Tripolisu unesli šéfa libyjského olympijského výboru. Nabíl Alím jel s kolegou autem, když je únosci donutili zastavit. „Řekli mu, že ho potřebují a že musí jít s nimi,“ vypověděl svědek. Kdo za únosem stojí, není zatím jasné, útočníci tvrdili, že pocházejí z armády. Skupina osmi nebo devíti únosců byla navíc i ozbrojená.   

K okamžitému propuštění Alíma vyzval libyjský ministr mládeže a sportu. Incident odsoudil a řekl, že zemi přibližuje zpět ke stylu Kaddáfího éry. Libyjská přechodná vláda se od loňského svržení Muammara Kaddáfího snaží zvládnout desítky ozbrojených skupin, které po loňském násilném konfliktu odmítají složit zbraně a zadržují lidi.

Vydáno pod