Mimozemšťané prý jezdí na prázdniny do Británie

Londýn - Podle britských vládních představitelů je možné, že Zemi navštěvují mimozemšťané. Dokumenty, které skladuje ministerstvo obrany v utajovaných archivech, poukazují na skutečnosti, že mnozí zaměstnanci věřili v přítomnost mimozemšťanů na planetě. Ti mají Zemi navštěvovat z několika možných důvodů, mezi něž patří vojenský průzkum, věda nebo i prachobyčejný turismus. Informoval o tom britský The Telegraph.

V roce 1995 na brífinku, který nyní zveřejnil Národní archiv, jeden z agentů prohlásil, že jako prioritní záležitost by měla být stanovena hlášení pozorování mimozemských aktivit. Dodal, že záměr mimozemšťanů se nejeví jako nepřátelský.

Nejmenovaný činitel prohlásil, že je „důležité začít s otevřenou myslí“. Podle něj totiž to, co dnes považujeme za vědecký fakt, zítra nemusí být pravdou. Objasnil ale, že se „zelenými mužíčky rozhodně nehovoří každý den“.

„Pokud existují, nevíme, co jsou zač, co je jejich cílem či zda představují pro Británii hrozbu. Nebyl zjištěn žádný nepřátelský úmysl, možná sem proto létají za vědeckým účelem, vojenským průzkumem nebo je Země pouze cílem jejich cestovního ruchu,“ konstatoval agent.

Dodal, že pokud lze vzít v úvahu nějakou hodnotu zpráv, pak jsou mimozemská plavidla velice rychlá a zároveň nenápadná. „Mohli bychom jejich technologii použít, pokud existuje,“ poznamenal. Hlášené případy jsou podle úředníka jen špičkou ledovce, protože spousta lidí raději své pozorování neohlásí, jelikož není přesvědčivé, píše server telegraph.co.uk.

Nejčastěji hlášení o UFO podávají zemědělci

Počet zpráv o „podivných objektech na obloze“ dramaticky vzrostl po druhé světové válce, většina zpráv o pozorování neznámých objektů přitom pochází od zemědělců, policistů a lékařů.

Jeden z nejzvláštnějších případů se zaobírá tím, jak jeden policista údajně spatřil UFO nad stadionem londýnského fotbalového klubu Chelsea. Další se zase týká návštěvy trojice „mužů v černém“ s osobou, která o sobě tvrdí, že se setkala s UFO v oblasti Lincolnshire na východě Anglie. Podle materiálů se také například jeden vlastník hotelu ve Walesu obrátil
na svého poslance po údajném přistání UFO, ze kterého vystoupili dva humanoidi.

Tony Blair
Zdroj: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Mezi 25 zveřejněnými dokumenty je i rozsáhlá zpráva z dob vlády premiéra Tonyho Blaira o politice týkající se UFO. Podle jednoho ze zaměstnanců zvláštního oddělení pro UFO, které skončilo v roce 2009, je nicméně přehnané to, když si lidé představují, že pracoviště zahrnovalo speciální tajné vědecké týmy rozmístěné po celé zemi.

Akta X versus realita

Běžná práce se prý dost odlišovala od toho, co mají lidé v povědomí ze známého seriálu Akta X díky agentům Mulderovi a Scullyové. V realitě práce zahrnovala hlavně vytvářet neustále různé zprávy o pozicích ministerstva obrany o UFO, vést šetření o UFO případech či reagovat na dotazy organizací o volném přístupu k informacím.

Vydáno pod