Střelba u floridského klubu plného teenagerů: Nejméně dva mrtví

Nejméně dva mrtvé a sedmnáct zraněných si vyžádala střelba na parkovišti u floridského klubu Blu. Mezi návštěvníky diskotéky ve městě Fort Myers byli především mladiství, pro které klub pořádal noční akci. Podle místních médií jsou oběťmi dva teenageři. Policie zadržela tři podezřelé a po dalších pátrá. Proč k tragické události došlo, zatím neví.

Incident se stal na parkovišti nočního podniku ve Fort Myers krátce po půlnoci místního času, sdělila stanice NBC. Nejméně dva lidé utrpěli smrtelná střelná zranění a 17 osob ve věku 12 až 27 let je zraněno – někteří jsou ve vážném stavu v nemocnici. Jednou z obětí je podle místní televize šéf tamního středoškolského basketbalového týmu.

Svědkyně Juss Oliviová uvedla, že se schovala pod auto, když začala střelba. „Někdo tam střílel, pořád stříleli, bylo to nekonečné, nikdy v životě jsem nic takového nezažila,“ napsala na Facebooku.

Svědci citovaní stanicí CNN slyšeli vypálit nejméně 30 ran. „Viděli jsme spoustu dětí utíkat, ani jsem v klubu nebyla. Museli jsme prchat, ani nevím, kdo byl zasažen, snažila jsem se chránit svou sestru,“ dodala Oliviová.

Místní televize WINK uvedla, že svědci popsali situaci v klubu jako „blázinec“. „Děkuji bohu, že je moje dcera v pořádku, mohla být zastřelena. V jednu chvíli přeskakovala kulky,“ prohlásila Syreeta Garyová. „Je šílené, že tím děti musí projít a nemohou se bavit, protože existují kriminálníci, kteří chtějí jen terorizovat,“ podotkla žena.

Policie zadržela jednoho podezřelého asi pět bloků od klubu. I zde bylo vypáleno několik výstřelů a zraněn byl jeden člověk. Policie pátrá po útočníkovi nebo více pachatelích a jejich motivu.

Klub Blu
Zdroj: Google

Pozvánka na nedělní program v klubu uváděla, že lidé při vstupu nebudou muset předkládat doklady, což znamená, že akce byla otevřená bez věkového omezení.

Před šesti týdny zabil střelec v orlandském gay klubu 49 lidí, což je nejvyšší počet v americké historii.